Συμβουλευτική γονέων και οικογένειας: μέθοδος και διαδικασία

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, που και πως μπορεί ένας γονιός να καταρτισθεί ή έστω να ενημερωθεί με ασφάλεια και εγκυρότητα, ως προς το γονεϊκό του ρόλο; Ουσιαστικά πουθενά! Για τον πιο σημαντικό ίσως ρόλο της ζωής μας, δεν υπάρχει καμία εκπαίδευση, καμία πιστοποίηση, κανένα σχετικό εγχειρίδιο. Κι όμως ακόμα και για το λιγότερο απαιτητικό επάγγελμα χρειάζεται σήμερα να έχουμε κάποιο δίπλωμα! Τα πάντα πιστοποιούνται με διάφορα ISO εκτός από το “επάγγελμα” του γονιού.

Η συμβουλευτική γονέων, όπως επίσης και οι σχολές γονέων, έρχονται να καλύψουν αυτό το ζωτικής σημασίας κενό στην κοινωνική μας δομή. Η συμβουλευτική γονέων ωστόσο, δεν κατηχεί, ούτε μαθαίνει, ούτε διδάσκει αλήθειες, τρόπους, μεθόδους κ.λ.π…

Στόχος αυτών των συναντήσεων είναι να μπορέσουν οι γονείς να βρουν χώρο και χρόνο για να εκφράσουν τις απορίες τους, τις αγωνίες τους και όλα όσα τους απασχολούν σχετικά με την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την κοινωνική ένταξη των παιδιών τους. Σχέσεις μέσα στην οικογένεια, με τους γονείς, με τα αδέρφια, τον παππού και τη γιαγιά, αρχές και αξίες στην διαπαιδαγώγηση τους, αλλά και θέματα συναναστροφών στο κοινωνικό περιβάλλον: σχολείο, φίλοι, γειτονιά και αργότερα, από την εφηβεία κι έπειτα, παρέες, συνήθειες, έξοδοι, σπουδές, απασχόληση, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των γονιών και αποτελούν βασικά σημεία συζήτησης, ανάλυσης και αναζήτησης στη συμβουλευτική γονέων για την καλύτερη δυνατή προσέγγιση του εκάστοτε προβλήματος κάθε φορά.

Θέματα που συχνά απασχολούν γονείς και ειδικούς:

  • Στάδια ψυχικής, συναισθηματικής και σωματικής ανάπτυξης των παιδιών
  • Συμβουλευτική γονέων
  • Σχέσεις με γονείς, αδέρφια, συμμαθητές και συνομήλικους
  • Αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών
  • Παιδικές φοβίες – χωρίς όρια συμπεριφορά
  • Επιθετικότητα – Παραβατικότητα

Σχετικά με εμάς

Η είναι ένα σύγχρονο κέντρο συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης εφήβων, ενηλίκων και ζευγαριών. Δημιουργήθηκε το 2007 με τη συμβουλή και τη συμβολή μιας ομάδας εξειδικευμένων επιστημόνων στο χώρο της υγείας (ψυχολόγος, σύμβουλος γάμου, παιδοψυχολόγος, παιδοψυχίατρος) με κύριο σκοπό την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών όλων μας σε θέματα ψυχικής υγείας στην καθημερινή ζωή.

Για τη δημιουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης , επιλέχθηκε το σημείο του Σταυρού Αγίας Παρασκευής προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες

  • των βορείων προαστίων: Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Χολαργός, Παπάγου, Ψυχικό, καθώς και Μελίσσια, Βριλήσσια, Πεντέλη, Μαρούσι και Κηφισιά
  • των προαστίων της ανατολικής αττικής: Γέρακας, Παλλήνη, Γλυκά Νερά αλλά και οι όμοροι δήμοι, Ραφήνα – Πικέρμι, Σπάτα – Αρτέμιδα (Άρτεμις), Νέα Μάκρη – Μαραθώνα, Παιανία – Κορωπί – Κερατέα και Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη.

Η πρόσβαση είναι εύκολη με ΙΧ απ’ τις Λεωφόρους Μεσογείων, Μαραθώνος, Λαυρίου και Κλεισθένους και απ’ την Αττική Οδό (έξοδοι Ε15, Υ4 και Υ6) καθώς και το ΜΕΤΡΟ (Νομισματοκοπείο, Χολαργός, Αγ. Παρασκευή, Δουκίσσης Πλακεντίας, Παλλήνη).

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία, Δευτέρα -Παρασκευή 09.00 -21.00 , στο 2106619177.

Email: xidaras@gmail.com

www.facebook.com/xidaras.gr

Υ.Γ.

Μία ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη στους γονείς για… ότι πολυτιμότερο έχουν στη ζωή: Τα παιδιά τους!

Γιάννης Ξηντάρας

© 2015 psychologistnow.gr | All rights reserved

logo-footer

Socials: