Τι είναι η θεραπεία ζεύγους και πότε χρειάζεται να απευθυνθούμε σε έναν ψυχολόγο – σύμβουλο γάμου;

Η θεραπεία ζεύγους απευθύνεται σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην σχέση ή/και στο γάμο τους. Προβλήματα όπως έλλειψη επικοινωνίας, διαφωνίες σχετικά με την ανατροφή και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών, συγκρουσιακές σχέσεις, απομόνωση, έλλειψη ερωτικής επιθυμίας, απιστία κ.α.

Είναι η περίοδος στην ιστορία του ζευγαριού, όπου η αγάπη και η συντροφικότητα κλονίζονται και μαζί μειώνεται η αίσθηση πληρότητας στην σχέση καθώς και η ικανοποίηση του να σε κατανοούν, να σε στηρίζουν και να νοιάζονται για εσένα. Τη θέση αυτών των θετικών συναισθημάτων παίρνουν η αρνητική κριτική, οι αλληλοκατηγορίες, η έλλειψη εμπιστοσύνης, κατανόησης και φροντίδας μεταξύ των δύο συντρόφων.

Αναφορικά με τις παραπάνω δυσκολίες η συνεργασία του ψυχολόγου–συμβούλου γάμου με τα ζευγάρια επιδιώκει: να φωτίσει την εμπλοκή και την ευθύνη του κάθε μέλους στην ασυμφωνία της σχέσης, να βοηθήσει στην κατανόηση των σκέψεων και των συναισθημάτων ο ένας του άλλου, καθώς και να διερευνήσει τρόπους που θα βοηθήσουν το ζευγάρι να βγει από το αδιέξοδο και να ξεπεράσει την κρίση.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει με επιτυχία και αποτελεσματικότητα η θεραπεία ζεύγους είναι, και τα δύο μέλη της σχέσης να επιθυμούν αβίαστα την συμμετοχή τους, επενδύοντας τόσο το χρόνο, όσο και την εμπιστοσύνη τους σε αυτή τη διαδικασία!

Θέματα που συχνά απασχολούν:

  • Ερωτήματα και αδιέξοδα στο γονεϊκό/συζυγικό ρόλο Συμβουλευτική γάμου, σχέσεων (πατρότητα, μητρότητα, συντροφικότητα, σεξουαλικότητα)
  • Προβλήματα στην οικογένεια (σχέσεις ζευγαριού, διαζύγιο, μονογονεϊκότητα, απώλεια και πένθος)
  • Προβλήματα στις σχέσεις του ζευγαριού
  • Έλλειψη επικοινωνίας – συγκρούσεις
  • Σπίτι – εργασία, ελεύθερος χρόνος – απομόνωση
  • Έλλειψη ερωτικής επιθυμίας
  • Απιστία
  • Διαζύγιο – Επανασύνδεση

Σχετικά με εμάς

Η είναι ένα σύγχρονο κέντρο συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης εφήβων, ενηλίκων και ζευγαριών. Δημιουργήθηκε το 2007 με τη συμβουλή και τη συμβολή μιας ομάδας εξειδικευμένων επιστημόνων στο χώρο της υγείας (ψυχολόγος, σύμβουλος γάμου, παιδοψυχολόγος, παιδοψυχίατρος) με κύριο σκοπό την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών όλων μας σε θέματα ψυχικής υγείας στην καθημερινή ζωή.

Για τη δημιουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης , επιλέχθηκε το σημείο του Σταυρού Αγίας Παρασκευής προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες

  • των βορείων προαστίων: Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Χολαργός, Παπάγου, Ψυχικό, καθώς και Μελίσσια, Βριλήσσια, Πεντέλη, Μαρούσι και Κηφισιά
  • των προαστίων της ανατολικής αττικής: Γέρακας, Παλλήνη, Γλυκά Νερά αλλά και οι όμοροι δήμοι, Ραφήνα – Πικέρμι, Σπάτα – Αρτέμιδα (Άρτεμις), Νέα Μάκρη – Μαραθώνα, Παιανία – Κορωπί – Κερατέα και Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη.

Η πρόσβαση είναι εύκολη με ΙΧ απ’ τις Λεωφόρους Μεσογείων, Μαραθώνος, Λαυρίου και Κλεισθένους και απ’ την Αττική Οδό (έξοδοι Ε15, Υ4 και Υ6) καθώς και το ΜΕΤΡΟ (Νομισματοκοπείο, Χολαργός, Αγ. Παρασκευή, Δουκίσσης Πλακεντίας, Παλλήνη).

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία, Δευτέρα -Παρασκευή 09.00 -21.00 , στο 2106619177.

Email: xidaras@gmail.com

www.facebook.com/xidaras.gr

Υ.Γ.

Οι σχέσεις δεν είναι ούτε δεδομένες ούτε αυτονόητες…χρειάζονται φροντίδα.

Γιάννης Ξηντάρας

© 2015 psychologistnow.gr | All rights reserved

logo-footer

Socials: