Δεν είσαι τα χρόνια σου, το βάρος, το χρώμα των μαλλιών σου. Είσαι…

 

Δεν είσαι τα χρόνια σου, το βάρος, το χρώμα των μαλλιών σου.

Δεν είσαι το όνομά σου, ούτε τα λακκάκια στο μάγουλό σου.

Είσαι όλα τα βιβλία που έχεις διαβάσει, όλες οι λέξεις που λες. Είσαι τα χαμόγελα που κρύβεις, το γέλιο σου το δυνατό κάθε πρωί, το δάκρυ σου κάθε βράδυ. Είσαι τα τραγούδια του κόσμου που τραγουδάς δυνατά ή μέσα σου όταν ξέρεις πως είσαι ολομόναχος. Είσαι τα μέρη που πήγες κι αυτά που ονειρεύτηκες να πας. Είσαι οι αισθήσεις σου και οι ψευδαισθήσεις σου.

Είσαι οι φωτογραφίες στο δωμάτιό σου, οι άνθρωποι που αγαπάς, το μέλλον που αχνά ζωγραφίζεις. Είσαι όλα όσα άγγιξες με τρυφεράδα, όλα όσα έσπρωξες στη λησμονιά. Είσαι όλα όσα πιστεύεις. Είσαι αυτό που έχεις στο μυαλό και στην καρδιά κι ό,τι σου ξεφεύγει. Μα κυρίως είσαι αυτό που αποφάσισες. Όλα όσα δεν είσαι μα προσπαθείς να γίνεις. Καλύτερος άνθρωπος.

Στη ζωή δεν μετράνε τα βήματα που κάνεις, ή τα παπούτσια που χρησιμοποιείς αλλά τα ίχνη που αφήνεις πίσω. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που δεν θα καταλαβαίνει την επιλογή σου. Εσύ επιλέγεις να συνεχίσεις,κι ας μην είσαι κατανοητός.

Και όσο θα εξακολουθείς να ενθουσιάζεσαι, ξέρεις ότι οι απογοητεύσεις δεν έχουν κερδίσει. Κι όσο αναζητάς τη θέση σου ανάμεσα στο θόρυβο και την ησυχία, τον ουρανό και τη γη κι όσο γοητεύεσαι από το φως τα ίχνη της χαμένης ελπίδας γίνονται χλωμά. Και αργά ή γρήγορα, η ζωή θα σου δώσει αυτό που σου αξίζει.

 

Πηγή: http://www.thessalonikiartsandculture.gr

Comments are closed.