Στη ζωή υπάρχουν τα πάντα!

Λένε πως η ζωή είναι ένα μαγικό ταξίδι. Και αυτό το ταξίδι εμπεριέχει μέσα του όλων των ειδών τις εμπειρίες; τις χαρές, τις λύπες, τις απογοητεύσεις, τα λάθη και τα σωστά μας. Όσο και αν μερικές φορές σε κουράζει, όσο και να σου δίνεις απογοητεύσεις διάφορες, αυτό δε σε σταματάει από το να πιστεύεις πως είναι ευλογία. Και ναι, είναι ευλογία το γεγονός πως ζεις; υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν πρόκειται να γεννηθούν ποτέ.

Και οι άνθρωποι αυτοί υπερβαίνουν τα κύτταρα στο σώμα μας, είναι περισσότεροι ακόμα και από τον κόκκο της θάλασσας. Αυτό και μόνο αποδεικνύει πως η ζωή μας παρά τις πληγές μας, είναι μία ευλογία.

Νομίζω πως είναι λάθος να κατηγοριοποιούμε τα γεγονότα της ζωής σε καλά ή κακά. Όλα είναι θέμα του πώς τα βλέπουμε εμείς αλλά και από το ποια είναι η στάση που διατηρούμε ως προς αυτά. Για παράδειγμα, μέσα από μία δυσκολία μπορεί να υπάρξει και η ευεργεσία αυτής ως προς την αλλαγή της νοοτροπίας και της συμπεριφοράς μας.

Η ζωή δεν είναι όμορφη επειδή από αυτή απουσιάζουν τα κακά και τα άσχημα; αλλά επειδή συνυπάρχουν και ισορροπούν μέσα στην πορεία μας, τη διαδρομή μας. Επειδή το ένα συμπληρώνει το άλλο, επειδή και οι καλές και οι κακές στιγμές συνδράμουν για να γίνουμε η καλύτερή μας εκδοχή. Επειδή αυτά μαζί αποτελούν την εμπειρία μας, το αποτύπωμά μας στη ζωή, το γεγονός πως και εμείς υπήρξαμε. Η ζωή είναι  όμορφη επειδή ισορροπεί ανάμεσα στην ευκολία και τη δυσκολία, ανάμεσα στη χαρά και τη λύπη.

Το ταξίδι της ζωής σου να το γευτείς με χαρά, να απολαύσεις όλες τις εμπειρίες που θα σου δώσει. Και να σε πληγώσουν και αυτό ένα μάθημα είναι και το να μείνεις μόνος για ένα διάστημα και αυτό μπορεί να σου δώσει μαθήματα, το να βιώσεις απώλειες επίσης. Όλα είναι το ταξίδι της ζωής μας.

Ας το ζήσουμε λοιπόν!

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Πηγή: Αρχείο Κειμένων Ψυχολογίας/ Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή”

Comments are closed.