Συμβουλευτική Ζευγαριών

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Η συμβουλευτική γάμου απευθύνεται σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή δυσλειτουργίες στις μεταξύ τους σχέσεις. Προβλήματα στην επικοινωνία, θέματα εμπιστοσύνης, διαφωνίες και συγκρούσεις σχετικά με τα παιδιά, το σπίτι, τα οικονομικά, την ερωτική συμβίωση κλπ, είναι οι σημαντικότερες θεματικές περιοχές που μας απασχολούν σε μία θεραπευτική συνεδρία ζεύγους.

Η αγάπη και η συντροφικότητα κλονίζονται και μαζί μειώνεται το αίσθημα πληρότητας στην σχέση καθώς και η ικανότητα (και η ικανοποίηση) του να μας κατανοούν, να μας στηρίζουν και να νοιάζονται για εμάς. Αντί αυτών των θετικών συναισθημάτων υπερισχύουν η αρνητική κριτική, οι κατηγορίες και τα πάσης φύσεως προβλήματα, συχνά σε βαθμό αλληλοεξόντωσης, μεταξύ των δύο (μέχρι πρότινος) συντρόφων.

Στη συμβουλευτική γάμου, πρωταρχικός στόχος μας είναι η διευκόλυνση της επικοινωνίας στο ζευγάρι προκειμένου να ανακαλύψει τους τρόπους και τις λύσεις που είναι οι κατάλληλες για αυτό, επιδιώκοντας – όσο μπορούν – την κατανόηση, τη διαπραγμάτευση και τέλος τη σύνθεση.

Ωστόσο, ας σημειώσουμε εδώ ότι η σημαντικότερη προϋπόθεση –πέρα των τεχνικών και των διευκολύνσεων- για να λειτουργήσει με επιτυχία και αποτελεσματικότητα η θεραπευτική παρέμβαση είναι, και τα δύο μέλη του ζευγαριού να συμφωνούν αβίαστα στη συμμετοχή τους, επενδύοντας τόσο τον χρόνο, όσο και την εμπιστοσύνη τους σε αυτή τη διαδικασία!

Είπαν για εμάς...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Comments are closed.