Συνεδρίες μέσω Skype

Στο γραφείο μας παρέχονται συνεδρίες μέσω Skype, σε άτομα που βρίσκονται εκτός Αττικήςναλλά και εκτός  Ελλάδος, καθώς και σε άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και δεν έχουν άλλου είδους πρόσβαση στο χώρο των θεραπευτών.

Πρόκειται για συναντήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα ή ανά 15 ημέρες μέσω Skype, με έναν από τους θεραπευτές που παρέχουν αυτή την υπηρεσία και διαρκούν 50 λεπτά η κάθε μία.

Όπως φαίνεται, οι online συνεδρίες αποτελούν έναν πολύ χρήσιμο τρόπο για τη λήψη ψυχολογικής στήριξης, ειδικά στις περιπτώσεις όπου η άμεση επαφή με τον θεραπευτή, όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι δύσκολη. Επίσης για πολλούς ανθρώπους η έναρξη ψυχοθεραπείας ή συμβουλευτικής από τον δικό τους χώρο είναι η μόνη δυνατότητα που έχουν για  να δοκιμάσουν να πάρουν την ψυχολογική στήριξη που τόσο χρειάζονται. Για κάποιους άλλους αυτός ο τρόπος αποτελεί το πρώτο βήμα για να ξεπεράσουν θέματα που τους εμποδίζουν να έχουν μια πιο άμεση επαφή (π.χ. θέματα εμπιστευτικότητας, κρίσεις πανικού, αγοραφοβία). Σε κάθε περίπτωση, οι online συνεδρίες προσφέρουν πολύτιμη συμβουλευτική και ψυχοθεραπευτική βοήθεια σε ανθρώπους που πραγματικά την επιθυμούν.

Ωστόσο οι online συνεδρίες δεν ενδείκνυνται για άτομα με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, όπως είναι η ψύχωση ή βαριές μορφές κατάθλιψης με αυτοκτονικές τάσεις. Επίσης, στις online συνεδρίες δεν υπάρχει η δυνατότητα για άμεση επαφή, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία ψυχολογικών διαταραχών. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να προσφέρουν τα πλεονεκτήματα της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας και, έτσι, να λειτουργούν αποτελεσματικά σε μία ποικιλία ψυχολογικών θεμάτων. Κατά τα λοιπά οι συνεδρίες μέσω Skype έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και τη δομή των συνεδριών που πραγματοποιούνται πρόσωπο με πρόσωπο και απευθύνονται σε ενήλικες, γονείς, οικογένειες, ζευγάρια και εφήβους.

Η αμοιβή για online συνεδρία είναι η ίδια με αυτή μιας κανονικής συνεδρίας και καλύπτεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία του γραφείου μας, Δευτέρα -Παρασκευή 09.00 -21.00 , στο 2106619177.

Σχετικά με εμάς

Η είναι ένα σύγχρονο κέντρο συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης εφήβων, ενηλίκων και ζευγαριών. Δημιουργήθηκε το 2007 με τη συμβουλή και τη συμβολή μιας ομάδας εξειδικευμένων επιστημόνων στο χώρο της υγείας (ψυχολόγος, σύμβουλος γάμου, παιδοψυχολόγος, παιδοψυχίατρος) με κύριο σκοπό την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών όλων μας σε θέματα ψυχικής υγείας στην καθημερινή ζωή.

  • Στόχος είναι η ανάδειξη, η αποδόχη και η εμπιστοσύνη των “δυνατών” στοιχείων του ατόμου καθώς και των δεξιοτήτων του για μια πιο λειτουργική – πρακτικά αλλά και συναισθηματικά – διαχείριση της ζωής του.
  • Σχέσεις, επικοινωνία, συμπεριφορά, προσωπική ανάπτυξη είναι μερικοί από τους κύριους τομείς που εστιάζει η συνεργασία μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου μέσα στο πλαίσιο των ψυχοθεραπευτικών συνεδριών.
  • Μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο εμπιστοσύνης, κατανόησης και αλληλοσεβασμού, χωρίς κρίσεις και κριτικές, χωρίς “σωστό” και “λάθος”, όπου η αυθεντικότητα, η ενσυναίσθηση και η αποδοχή γίνονται προϋποθέσεις για μία αληθινή συνάντηση.

Γιάννης Ξηντάρας

Email: xidaras@gmail.com

www.facebook.com/xidaras.gr

CategoryUncategorized

© 2015 psychologistnow.gr | All rights reserved

logo-footer

Socials: