Η ψυχολογική συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία είναι διαδικασίες που μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά και πιο ουσιαστικά τα αδιέξοδα καθώς και τις ανησυχίες που μας προβληματίζουν (και συχνά μας βασανίζουν).

Στις ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες ασχολούμαστε με ζητήματα που αφορούν τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, τα υπαρξιακά ερωτήματα αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας μας καθημερινά και μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην εξέλιξη μας.

Στόχος της ψυχοθεραπείας είναι να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας, τις αξίες μας, τις δυνάμεις και τις δυνατότητές μας, με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουμε να ξαναβρούμε την ταυτότητα και την αυτοπεποίθηση μας.

Ο ψυχολόγος τόσο με την επιστημονική του κατάρτιση όσο και με την εμπειρία του, βοηθάει τον θεραπευόμενο – μέσα από μια σχέση συνεργασίας, που εμπνέεται από αμοιβαίο σεβασμό και εμπιστοσύνη – να πραγματοποιήσει την αλλαγή που χρειάζεται και να δει με μια νέα οπτική την πραγματικότητα του, μέσα από έναν πιο διευρυμένο αντιληπτικό ορίζοντα για τη ζωή του.

Βιβλιογραφία

Το γραφείο μας

Για τη δημιουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης , επιλέχθηκε το σημείο του Σταυρού Αγίας Παρασκευής, (σύνορα με Γέρακα και Χαλάνδρι) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες

  • των βορείων προαστίων: Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Χολαργός, Παπάγου, Ψυχικό, καθώς και Μελίσσια, Βριλήσσια, Πεντέλη, Μαρούσι και Κηφισιά.
    Εύκολη πρόσβαση μέσω των λεωφόρων Μεσογείων και Κλεισθένους καθώς και μέσω της Αττικής Οδού: έξοδοι Ε15, Υ4 και Υ6.
  • των περιοχών της ανατολικής αττικής: Γέρακας, Παλλήνη, Γλυκά Νερά καθώς και οι όμοροι δήμοι, Ραφήνα – Πικέρμι, Σπάτα – Αρτέμιδα (Άρτεμις), Νέα Μάκρη – Μαραθώνα, Παιανία – Κορωπί – Κερατέα και Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη.
    Εύκολη πρόσβαση μέσω των λεωφόρων Μαραθώνος, Λαυρίου και Αρτέμιδος-Σπάτων.