Η συμβουλευτική γάμου απευθύνεται σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή δυσλειτουργίες στις μεταξύ τους σχέσεις. Προβλήματα στην επικοινωνία, θέματα εμπιστοσύνης, διαφωνίες και συγκρούσεις σχετικά με τα παιδιά, το σπίτι, τα οικονομικά, την ερωτική συμβίωση κλπ, είναι οι σημαντικότερες θεματικές περιοχές που μας απασχολούν σε μία θεραπευτική συνεδρία ζεύγους.

Η αγάπη και η συντροφικότητα κλονίζονται και μαζί μειώνεται το αίσθημα πληρότητας στην σχέση καθώς και η ικανότητα (και η ικανοποίηση) του να μας κατανοούν, να μας στηρίζουν και να νοιάζονται για εμάς. Αντί αυτών των θετικών συναισθημάτων υπερισχύουν η αρνητική κριτική, οι κατηγορίες και τα πάσης φύσεως προβλήματα, συχνά σε βαθμό αλληλοεξόντωσης, μεταξύ των δύο (μέχρι πρότινος) συντρόφων.

Στην συμβουλευτική γάμου, πρωταρχικός στόχος μας είναι η διευκόλυνση της επικοινωνίας στο ζευγάρι προκειμένου να ανακαλύψει τους τρόπους και τις λύσεις που είναι οι κατάλληλες για αυτό, επιδιώκοντας – όσο μπορούν – την κατανόηση, την διαπραγμάτευση και τέλος την σύνθεση.

Ωστόσο ας σημειώσουμε εδώ ότι η σημαντικότερη προϋπόθεση –πέρα των τεχνικών και των διευκολύνσεων- για να λειτουργήσει με επιτυχία και αποτελεσματικότητα η θεραπευτική παρέμβαση είναι, και τα δύο μέλη του ζευγαριού να συμφωνούν αβίαστα στη συμμετοχή τους, επενδύοντας τόσο το χρόνο, όσο και την εμπιστοσύνη τους σε αυτή τη διαδικασία!

Βιβλιογραφία

Το γραφείο μας

Για τη δημιουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης , επιλέχθηκε το σημείο του Σταυρού Αγίας Παρασκευής, (σύνορα με Γέρακα και Χαλάνδρι) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες

  • των βορείων προαστίων: Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Χολαργός, Παπάγου, Ψυχικό, καθώς και Μελίσσια, Βριλήσσια, Πεντέλη, Μαρούσι και Κηφισιά.
    Εύκολη πρόσβαση μέσω των λεωφόρων Μεσογείων και Κλεισθένους καθώς και μέσω της Αττικής Οδού: έξοδοι Ε15, Υ4 και Υ6.
  • των περιοχών της ανατολικής αττικής: Γέρακας, Παλλήνη, Γλυκά Νερά καθώς και οι όμοροι δήμοι, Ραφήνα – Πικέρμι, Σπάτα – Αρτέμιδα (Άρτεμις), Νέα Μάκρη – Μαραθώνα, Παιανία – Κορωπί – Κερατέα και Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη.
    Εύκολη πρόσβαση μέσω των λεωφόρων Μαραθώνος, Λαυρίου και Αρτέμιδος-Σπάτων.