Στην εφηβική ψυχολογία και κατ’ επέκταση στην συμβουλευτική με τους εφήβους μεγαλύτερη σημασία έχει η ‘’τέχνη’’ να ακούσουμε, να κατανοήσουμε και να στηρίξουμε τα νέα παιδιά. Για αυτό χρειαζόμαστε ένα σταθερό πλαίσιο αναφοράς που μπορεί να τους παρέχει το αίσθημα της ασφάλειας, της εμπιστοσύνης αλλά ταυτοχρόνως και σαφή όρια.

Ακολούθως με αυθεντικότητα, ειλικρίνεια, και αποδοχή (και μαζί υπομονή και κατανόηση), προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς τους και μαζί να αναδείξουμε τα δυνατά τους σημεία, τις αξίες και τα όνειρα τους, προκειμένου να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις, με πίστη στον εαυτό τους για να καταφέρουν τους στόχους τους.

Παράλληλα όμως με την πραγματικότητα των παιδιών και των εφήβων επιδιώκουμε να προσεγγίσουμε και την πλευρά των γονέων. Χρειάζεται και οι ίδιοι να κατανοήσουν την διαδικασία (της προσέγγισης, της κατανόησης, της επικοινωνίας…) για να μπορούν καλύτερα και εκείνοι να συνεργάζονται με τα παιδιά τους. Να βοηθηθούν ώστε να γίνουν και αυτοί «ψυχολόγοι» των παιδιών τους, γιατί πάντα οι γονείς είναι οι καταλληλότεροι συνομιλητές τους…

Βιβλιογραφία

Το γραφείο μας

Για τη δημιουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης , επιλέχθηκε το σημείο του Σταυρού Αγίας Παρασκευής, (σύνορα με Γέρακα και Χαλάνδρι) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες

  • των βορείων προαστίων: Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Χολαργός, Παπάγου, Ψυχικό, καθώς και Μελίσσια, Βριλήσσια, Πεντέλη, Μαρούσι και Κηφισιά.
    Εύκολη πρόσβαση μέσω των λεωφόρων Μεσογείων και Κλεισθένους καθώς και μέσω της Αττικής Οδού: έξοδοι Ε15, Υ4 και Υ6.
  • των περιοχών της ανατολικής αττικής: Γέρακας, Παλλήνη, Γλυκά Νερά καθώς και οι όμοροι δήμοι, Ραφήνα – Πικέρμι, Σπάτα – Αρτέμιδα (Άρτεμις), Νέα Μάκρη – Μαραθώνα, Παιανία – Κορωπί – Κερατέα και Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη.
    Εύκολη πρόσβαση μέσω των λεωφόρων Μαραθώνος, Λαυρίου και Αρτέμιδος-Σπάτων.